Zapiexy, frytki i naczosy z gorącym sosem. TODOJUTRA to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Zabrza

Od niedawna przy ul. Wolności 271 w Zabrzu działa nowy lokal gastronomiczny. TODOJUTRA oferuje kilkanaście rodzajów zapiekanek, w tym wege, bajgle śniadaniowe, frytki belgijskie, z batatów, a także nachosy z gorącym sosem serowym.

Firma działa w różnych miastach województwa śląskiego już od 9 lat, a swoje pierwsze kroki stawiała na katowickiej ul. Mariackiej.

Znani jesteśmy przede wszystkim z zapiex, czyli klasyki polskiego street foodu. Najbardziej klasyczna zapiekanka BEZ CUDÓW to hołd złożony w stronę dawnego smaku, farszu pieczarkowego duszonego z miłością z cebulką. W menu znajduje się w sumie 16 pozycji zapiexowych, gdzie każdy znajdzie wariant dla siebie, również weganie i wegetarianie – informują właściciele restauracji.

Najpopularniejszymi pozycjami są: PAN BOCZEK (bekon + bekon grillowany, cebula, ser), HARNAŚ (kurczak, bekon grillowany, oscypek, cheddar, baza: sos czosnkowy) oraz HISZPAN Z OBSTAWĄ (chorizo, salami pepperoni, bekon, ser)

– dodają.

Ofertę zapiexową uzupełniają frytki belgijskie, z batatów i nachos z gorącym sosem serowym. W ofercie śniadaniowej znaleźć można bajgle (to parzona bułka drożdżowa z charakterystyczną dziurką na samym środku) oraz włoską kawę. Lokal posiada również pełne menu alkoholowe w tym autorskie nalewki o smaku cytryny, marakui, mango i malin.

Przed lokalem znajduje się spory i bardzo ciekawie zaaranżowany ogródek z sporą ilością zieleni.

Lokal czynny będzie w tygodniu poniedziałek-czwartek oraz niedziele od 10:00 do 22:00, w weekendy piątek, sobota do godziny 24:00.

materiał partnera